Jáhlová kaše s rozinkami a skořicí

Jáhlová kaše je zdravou snídaní, kterou hravě zvládne každý. 

Jediné, na co je třeba dávat pozor, je to, aby se jáhly během vaření nepřipálily. Pokud však budeme jáhly vařit jen ve vodě a ne v mléce, připalování se nemusíme příliš obávat (s jáhlami stačí čas od času míchnout). Chcete-li, můžete pro přípravu kaše použít i mléko (já jsem však na neustálé míchání u plotny příliš velký lenoch a proto upřednostňuji vaření ve vodě). 

V receptu je kaše dochucená rozinkami, jablky a skořicí (což je jedna z mých oblíbených kombinací), můžete však libovolně experimentovat. Kaše bude dobrá, ať použijete jakékoliv sušené nebo čerstvé ovoce (např. čerstvý banán v kombinaci s nepraženým kakaem).

Suroviny (1 porce)

  • jáhly – 80 g
  • med nebo oblíbené sladidlo – množství podle chuti (přibližně 2 lžíce)
  • rozinky – hrst
  • oříšky (vlašské, lískové nebo mandle) – hrst
  • skořice
  • kokosový olej (nemusí být) – 1 lžíce
  • kousek jablka na ozdobu

Postup

Jáhly spaříme horkou vodou abychom je zbavili hořkosti a uvaříme ve vodě v poměru přibližně 1:(2,5-3) do kašovité konzistence – tedy do stavu, kdy jsou mírně rozvařené. Doba vaření trvá přibližně 30 minut.

Podle chuti osladíme medem, smícháme s kokosovým olejem, pokrájenými rozinkami i oříšky, posypeme skořicí a ozdobíme kousky jablíček. 

Sledujte další inspiraci na facebooku


Vyzkoušejte recepty z rostlinné stravy – zdravě, chutně a jednoduše



Instagram

Mám zájem o upozornění na semináře

Vyplňte mail a nechce si pravidelně zasílat nabídku seminářů a akcí.

You have Successfully Subscribed!

Share This